mediestudier

Kontakt upprättad med Media Standards Trust; fortsättning följer

Posted in journalistik, medieforskning, mediekritik, mediernas ansvarighet, medieutveckling, sociala medier by Torbjörn von Krogh on 11 juni 2010

Jag möter Martin Moore på City University i London där han just debatterat public service roll i medievärlden. Martin Moore har arbetat som journalist, doktorerat på uppkomsten av politisk mediehantering och är sedan några år föreståndare för Media Standards Trust, en privat stiftelse som verkar för att diskutera och utveckla nyhetsjournalistiken.

Martin Moore berättar att intresset för stiftelsen och för seriös mediedebatt har ökat betydligt; när MST startade 2006 var det trögt, nu kan han delta i paneler fyra dagar i veckan…

MST satsar inte på bokutgivning som Sim(o) gör utan sprider sina begränsade resurser (tre anställda) på att dela ut ett journalistpris (The Orwell Prize), på att försöka utveckla Press Complaints Commission (motsvarigheten till Pressens opinionsnämnd) från en passiv medlare till en aktiv självreglerare och på att konkret försöka få nätjournalistiken att bli mer genomskinlig och ansvarig.

Kontakt är nu upprättad mellan Sim(o) och Media Standards Trust. Spännande samarbeten kan komma, stay tuned.

Ett annat institut för medieutveckling här i London är Polis. Det är inte privat utan knutet till London School of Economics som en mötesplats mellan teori (akademin) och praktik (medierna och användarna). Föreståndaren Charlie Beckett medverkar i Sim(o)s senaste bok, antologin om journalistisk kvalitet. Något som de brittiska och internationella läsarna av hans blogg erfor samma dag som antologin presenterades vid ett seminarium i Stockholm, läs mer här.

Kommentarer inaktiverade för Kontakt upprättad med Media Standards Trust; fortsättning följer

%d bloggare gillar detta: