mediestudier

PO Yrsa Stenius i DN i dag, hos Sim(o) på onsdag

Posted in journalistik, medieetik, mediernas ansvarighet, nyhetsvärdering by Torbjörn von Krogh on 16 januari 2010

Allmänhetens pressombudsman Yrsa Stenius skriver på DN Debatt i dag om svenska mediers behandling av Elin Nordegren med familj i samband med maken och golfstjärnan Tiger Woods otrohet.

Yrsa Stenius skriver sammanfattande att affären var en stor nyhet i Sverige men inte en stor skandal som i USA. ”Därav drar jag slutsatsen att svenska medier måhända har övervärderat allmänintresset kring händelserna på ett sätt som har lett till ett smygskifte av publicistisk linje i svensk press, ett skifte som innebär större anpassning till internationell skvallerjournalistik än någonsin förut.”

Diskussionen om svenska medier har blivit skvallrigare (se även John Ahlmarks inlägg här på bloggen) kan fortsätta hos Sim(o), Institutet för Mediestudier, på onsdag i Gamla stan kl 18-19.30 (Norra Bennickebrinken 2, snett emot Gyldene Freden uppför backen mot biblioteket). Skicka en anmälan till info@mediestudier.se om du vill komma.

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Noterat 2010-01-16 — Gunnar R Johansson said, on 17 januari 2010 at 6:05

    […] PO Yrsa Stenius i DN i dag, hos Sim(o) på onsdag Allmänhetens pressombudsman Yrsa Stenius skriver på DN Debatt i dag om svenska mediers behandling av Elin Nordegren med familj i samband med maken och golfstjärnan Tiger Woods otrohet. […]


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: