mediestudier

Unikt möte

Posted in journalistik, källkritik, medieetik, medieforskning, medieutbildning, medieutveckling, nyhetsvärdering by Torbjörn von Krogh on 27 oktober 2009

Jag tror att jag har varit med om något alldeles unikt.

I torsdags hade vi som är ansvariga för Migrants in Media-projektet och In Motion-seminariet samlat medie- och migrationsforskare från hela Norden, SVT-journalister och olika etniska föreningar i Sverige för en nätverksträff på JMK, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation.

På dagen fick journalisterna utbildning i hur de kunde bli bättre på mångfaldsbevakning, föreningarna blev utbildade i hur svenska medier fungerar och forskarna informerades om vilken sorts forskning som bedrivs runt om i Norden.

Redan på eftermiddagen strålade alla samman för fika och organiserat nätverkande. Det var otroligt inspirerande att se nyfikna journalister, engagerade föreningsmänniskor och intresserade forskare klicka på både ett personligt och professionellt plan. Några bilder på deltagarna finns här.

Svensk journalistik skulle må mycket bättre av fler sådana här initiativ tror jag.

Arash Mokhtari

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lasse Sandström said, on 28 oktober 2009 at 13:13

    Äntligen kommer det också till Sverige! Den här sortens möten är oundgängliga om medierna ska kunna utvecklas till att tillgodose allas behov i mångkulturella Sverige. I Kanada är det standard sedan några år tillbaka och ofta hålls två dagars seminarier, ungefär som Grävande journalister i Sverige fast med annat innehåll.


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: